вторник, 28 апреля 2020 г.

Предмет: Кухня народів світу
Урок 21 Основні ознаки кухні Німеччини.Характеристика продуктів і засоюів теплової обробки.
27.04.2020
Німецька кухня (нім. Deutsche Küche) — вирізняється великою різноманітністю страв зі свинини, телятини, яловичини, птиці, дичини, риби. Популярні різноманітні овочі, особливо капуста, картопля, найчастіше у відвареному вигляді. Широко розповсюджені кисломолочні продукти, бутерброди, страви з яєць.
Ковбаски з кислою капустою та картоплею
Німці надають перевагу негострій їжі, прянощі й приправи закладаються в страви дуже помірно, в цілому німецька національна кухня проста, багата, відрізняється великою розмаїтістю страв з овочів, м’яса, риби, борошна.
Характерно для німців використання на сніданок і вечерю всіляких бутербродів (дослівно хліб з маслом) із різноманітними олійно-масляними масами, овочами, ковбасою, рибою. Закусочний стіл багатий стравами з овочів, шинки, ковбаси і сосисок, сардин і особливо з оселедця з різноманітними соусами (рольмопс), салатами з м'яса і різної риби, заправленими майонезом. Якщо вірити статистиці, то найулюбленіша їжа німців - сосиски. Причому, у кожному регіоні - свої сорти.

Типові стравиРедагувати

Найбільшою популярністю в Німеччині користується свинина. Одних тільки ковбасок налічується більше 1500 видів. Найпопулярніші з них:
«Вайсвюрст» — білі свинячі сардельки, подаються з різними соусами;
«Айсбан» — запечена або тушкована свиняча рулька;
«Берлінський рулет» — зарум’янений бекон, з начинкою зі свинячої корейки і чорносливу, подається з гарніром із зеленого горошку, картоплі та шкварок;
«Кotelett» — відбивні котлети;
«Rippchen» — грудинка на реберцях;
«Біфштекс по-гамбурзьки»;
«Зауербратен» — замаринована у вині і оцті яловичина, підсмажена в олії з овочами, імбиром, яблуками, родзинками і буряковим сиропом.
М’ясних страв, в національній кухні Німеччини, величезна кількість. Місцеві кухарі готують, відмінні на смак, смажені нюрнберзькі ковбаски, біфштекси, разбрати, шморбратен, кров’яну ковбаску з родзинками, шнельк-лопс. Існують навіть страви з сирої фаршу, з різними начинками. Як гарнір, до м’яса подають рис, бобові, тушковані і варені овочі.
Ще однією цікавою особливістю, німецької кухні, є велика кількість страв з яєць. У місцевих кафе і закусочних можна спробувати: фаршировані яйця, яйця з картоплею, яйця з помідорами, омлет з картоплею і зеленню, запечені яйця з сиром, яєчню з копченою оселедцем, яєчню з беконом
Кожен регіон країни приманює туристів своїми неповторними традиційними стравами.
Баварія — це ковбаски з солодкою гірчицею, смажена свинина, галушки, солоні кренделі і тушкована капуста.
Франконія — нюрнберзькі ковбаски, запашні пряники, страви з макаронів ( «шпатцле», «шульфнудельн», «маульхашен»).
Швабія — делікатеси з капусти і суп з млинцями.
Шварцвальд — цибульні пироги і копчений окіст.
Гессен — славиться зеленим соусом з трав.
Рейнська область — маринована яловичина, картопляні млинці, картопляний салат і яблучний соус.
Кельн — мигдальне печиво.
Вестфалія — апетитна шинка і пряники.
Бремен — тушковане м’ясо і страви з білокачанної капусти.
Гамбург — смажений морський язик, копчена риба, суп з вугрів, креветки.
Нижня Саксонія — страви з баранини і ягідним асорті з кремом.
Любек — це знамениті марципани.
Берлін — Кенігсбергські биточки і ніжні тістечка.
Саксонія — креветки з овочами та дрезденський різдвяний торт.
Тюрінгія — запечений гусак з галушками.
Ерфурт — смажене м’ясо в пивному соусі, млинці з картоплею і цибулею.

Комментариев нет:

Отправить комментарий